## 2024 NUS-ZJU Summer Exchange Program Schedule:

		Date	8:30-12:00	14:00-17:30	
Week 1		July 7 (Sun)	Arrival and Airport Pick-up		
(July 8 2024)	3-14,	July 8 (Mon)	<ol> <li>Opening Ceremony (08:30 -08:45)</li> <li>Introduction to ZJU and CBEIS Biomedical Engineering Program (08:45 – 10:15)</li> <li>Tea-Break (10:15 – 10:30)</li> <li>Introduction to Laboratory Facility and Project Design. ZJU Professor (10:30 – 12:00)</li> </ol>	1. Ice-Breaker Session (14:00 – 15:30) 2. Tea break (15:30-15:15:45) 3. Campus Tour (15:45 – 17:30)	
		July 9 (Tue)	<ol> <li>Lecture: Introduction to BioFluid Mechanics (I) by Prof Sangho KIM (08:30 – 10:30) (2hrs)</li> <li>Tea Break (10:30 - 10:45)</li> <li>Lecture: Introduction to BioFluid Mechanics (II) by Prof Sangho KIM (10:45 – 12:45) (2hrs)</li> </ol>	<ol> <li>Lecture- Exploring Biological Systems Mechanically: A Journey from Biomechanics to Mechanobiology (I) by Dr. Liangfei TIAN (14:00 -16:00) (2hrs)</li> <li>Tea break (16:00-16:15)</li> <li>Project Discussion (16:15 – 17:30)</li> </ol>	

	July 10 (Wed)	<ol> <li>Lecture: Introduction to BioFluid Mechanics (III) by Prof Sangho KIM (08:30 – 10:30) (2hrs)</li> <li>Tea Break (10:30 - 10:45)</li> <li>Lecture: Introduction to BioFluid Mechanics (IV) by Prof Sangho KIM (10:45 – 12:45) (2hrs)</li> </ol>	Visit Biomedical Engineering Lab at CBEIS (14:00 – 17:30)
	July 11 (Thu)	1. Lecture- Exploring Biological Systems Mechanically: A Journey from Biomechanics to Mechanobiology (II) by Dr. Liangfei TIAN (08:30 – 10:30) (2hrs) 2. Tea Break (10:30 - 11:00) 3. Quiz 1: Introduction to BioFluid Mechanics by Prof Sangho KIM (11:00 – 12:00)	(14:00-17:30)
	July 12 (Fri)	<ol> <li>Lecture- Exploring Biological Systems         Mechanically: A Journey from Biomechanics to         Mechanobiology (III) by Dr. Liangfei Tian (08:30         – 10:30) (2hrs)</li> <li>Tea Break (10:30 - 10:45)</li> <li>Guest Lecture 1 (10:45 – 12:15) (1.5hr)</li> </ol>	Project Work (14:00 -17:30) (3.5hrs)
	July 13 (Sat)	Culture Exploration & Tour City Hangzhou (including	ng Campus Life & Social Activities)
	July 14 (Sun)		

Week 2 (July15-21, 2024)	July 15 (Mon)	1. Lecture: Introduction to BioMechanics (I) by Prof James GOH (08:30 – 10:30) (2hrs) 2. Tea Break (10:30 - 10:45) 3. Lecture: Introduction to BioMechanics (II) by Prof James GOH (10:45 – 12:45) (2hrs)	Visit Zijingang Art Museum and University History Museum (14:00 – 17:30) (3.5hrs)
	July 16 (Tue)	<ol> <li>Lecture: Introduction to BioMechanics (III) by Prof James GOH (08:30 – 10:30) (2 hrs)</li> <li>Tea Break (10:30 - 10:45)</li> <li>Lecture - Biomedical Optics in Fundamental Science and Clinical Applications (Dr. Hyeon Jeong Lee) (10:45 -12:15) (1.5hrs)</li> </ol>	Mechanically: A Journey from Biomechanics to Mechanobiology by Dr. Liangfei Tian (14:00 – 15:00) (1 hr)
	July 17 (Wed)	<ol> <li>Lecture: Flexible materials and flexible bioelectronic technology by Dr. Lei Zhang (08:30 – 10:00) (1.5hrs)</li> <li>Tea Break (10:00 - 10:30)</li> <li>Quiz 3: Introduction to BioMechanics by Prof James GOH (10:30 – 11:30) (1hr)</li> </ol>	Interactive workshop (14:00 - 17:30) (3.5hrs) -
	July 18 (Thu)	1. Lecture-Functional Optical Imaging of Molecular and Cellular Activities by Dr. Fenni Zhang (08:30 – 10:00) (1.5hrs) 2. Tea Break (10:00 – 10:30) 3. Guest Lecture 2 (10:30 – 12:00) (1.5hrs)	Hands-on session: Cookie Center (14:00 – 17:30) (3.5hrs)

	July 19 (Fri)	<ol> <li>Lecture-Introduction to Magnetic Resonance Imaging by Dr. Li Zhao (08:30 – 10:00) (1.5hrs)</li> <li>Tea Break (10:00 - 10:30)</li> <li>Wrap-up discussions and Report Writing (10:30 – 12:00) (1.5hrs)</li> </ol>	Final Presentations (14:00 – 17:30) (3.5hrs)	
	July 20 (Sat)	Visit biomedical engineering related companies		
	arty			
Week3	July 22 (Mon)	NUS students return to Singapore		
	July 23 (Tue)	Preparation		
	July 24 (Wed)	ZJU students arrive in Singapore		
	July 25 (Thu)	NUS Campus Tour and Welcome reception		
	July 26 (Fri)	Visits to A*STAR Research Institutes & NTU Campus Tour		
	July 27 (Sat)	Culture Exploration & Singapore City Tour (including social activities.		
	July 28 (Sun)			
Week 4	July 29 (Mon)	Visits to BME-related companies		
	July 30 (Tue)	Seminar and interactions with graduate students Farewell Dinner Party		
	July 31 (Wed)	ZJU students return to Hangzhou		